Uw garantie op kwaliteitsvol, juridisch advies

Over

VDV Advocaten is een middelgroot, onafhankelijk advocatenkantoor met zetel te Roeselare, ontstaan in 1953.

Ons kantoor biedt u een allround juridische dienstverlening, door in te zetten op diepgaande specialisatie in specifieke rechtstakken. Met VDV-iLaw en VDV Incasso zet VDV Advocaten ook innovatief in op de ontwikkeling van nieuwe rechtsniches en resultaatgerichte manieren van werken. 

Zo bieden wij een antwoord op de uitdagingen van de ondernemer en de particulier op heden, met het oog op duurzame oplossingen voor de toekomst.  Zo slagen wij erin onze klanten een full service en allround aanpak te bieden voor alle juridische vragen in de diverse levensdomeinen : ondernemen, werken, familie, wonen & vastgoed en aansprakelijkheid.

Waarden en normen

 • Resultaatgericht
  Wij verlenen u praktisch en helder advies. VDV Advocaten haalt steeds alles uit de kast, om in geval van procedure, een optimaal resultaat te behalen. Wij willen altijd winnen en gaan voor u tot het uiterste.

 • Professioneel
  Wij zetten in op een kwalitatieve dienstverlening tegen een transparant, op voorhand afgesproken tarief.

 • Snelheid
  Wij volgen onze dossiers snel op en zijn steeds beschikbaar voor feedback.

 • Duurzaamheid
  Zowel in de relatie met onze klanten, als met onze medewerkers, onze partners, streven wij naar duurzaamheid.

 • Vechtlust
  Wij zetten ons onvoorwaardelijk in voor onze klanten  en verdedigen uw belangen met scherpte, lef en gedrevenheid.

 • Menselijkheid
  ‘De mens’ en ‘respect voor de mens’, dat is het uitgangspunt in al onze interacties, zowel intern als extern.
  Intern zorgen wij voor een evenwichtige balans tussen werk en privé, met een aangename, informele werksfeer, met flexibele werkpatronen.
  Extern: uiteindelijk bestaan we omwille van de juridische aspecten die volgen uit de belangrijke sleutelindicatoren in het leven van een mens: ondernemen, werken, familie, wonen en eigendom verwerven (vastgoed), aansprakelijkheid.

Onze roots

In 1954 startte Mr. Albéric Van Eeckhout een advocatenkantoor in het centrum van Roeselare.
Mr. Albéric Van Eeckhout was Stafhouder van de balie te Kortrijk (1984-1986).

In 1987 vervoegde Mr. Antoine Van Eeckhout het kantoor. Opeenvolgend werd het familiekantoor nog verder versterkt met Mr. Kaat Vanthuyne en Mr. Lode Derudder. In 1991 verhuisde het kantoor naar haar huidige locatie in de Henri Horriestraat (nr. 44). In 2006 werd om aan de toenmalige noden tegemoet te komen een nieuw modern gedeelte aangebouwd. Eveneens het ogenblik waarop het kantoor werd versterkt met Mr. Koen Vandenberghe, die te Ingelmunster een volwaardig kantoor had uitgebouwd.

Mr. Antoine Van Eeckhout heeft van 2012 tot 2014 tevens de functie van Stafhouder van de balie van Kortrijk waargenomen. Van 2018 tot 2020 nam hij de functie waar als eerste stafhouder van de nieuwe gefusioneerde West-Vlaamse balie.

Wilt u een eerste advies, of direct bijstand in een al lopende procedure?
Wij informeren u graag!

Contacteer ons vrijblijvend