Uw garantie op kwaliteitsvol, juridisch advies

ūüí°Newsflash! Vaccinatie van kinderen: voer voor discussie bij gescheiden ouders.

De uitnodigingen voor de vaccinatie van kinderen van 5 tem 11 jaar zijn de deur uit. Voor kinderen onder de 15 jaar, is de toestemming van de ouders nodig. 

Bij gescheiden ouders kan dit voer voor discussie zijn. Principe is dat het vaccinatiecentrum de vaccinatie kan toedienen indien √©√©n ouder aanwezig is of wanneer √©√©n ouder schriftelijke toestemming meegeeft aan een volwassen begeleider. De vaccinatie zelf betreft evenwel een gezamenlijke beslissing van de ouders. De ouder die niet wenst dat zijn/haar kind gevaccineerd wordt, dient dit te melden aan het vaccinatiecentrum (online via uw uitnodiging of in het vaccinatiecentrum zelf, meer info op https://www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen). Wanneer √©√©n ouder weigert, zal de vaccinatie niet doorgaan. 

Tracht onderling een gezamenlijke en gedragen beslissing te nemen, voor u zich aanbiedt aan het vaccinatiecentrum. Wanneer er evenwel blijvend discussie bestaat, dan kan u beroep doen op een advocaat en u tot de familierechtbank richten.


Aarzel niet VDV advocaten te contacteren bij twijfel.