Uw garantie op kwaliteitsvol, juridisch advies

đź’ˇNewsflash! Arbeidsdeal zorgt voor nieuwe regels opzegtermijn bij ontslag.

Nu de federale regering een arbeidsdeal heeft bereikt, veranderen er een aantal zaken aan de opzegtermijn in geval van ontslag. 

Werknemers in de privĂ©sector die ontslagen worden door hun werkgever en een opzegtermijn moeten presteren, zullen bij deze werkgever een transitietraject naar een nieuwe job kunnen aanvragen. De werkgever kan dit ook op eigen initiatief voorstellen. 

Werknemer en werkgever spreken deze transitieperiode in onderling overleg af. De nieuwe werkgever moet op het einde van het transitietraject wel een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur voorstellen aan de werknemer. 

Het is de oude werkgever die gedurende deze transitieperiode het loon blijft betalen. De nieuwe werkgever zal een compensatie betalen aan de oude werkgever. 

Men verwacht dat deze regeling alle betrokken partijen ten goede komt. De werknemer hoeft niet langer zijn oude job uit te oefenen, de nieuwe werkgever kan zijn werknemer onmiddellijk inzetten en de vorige werkgever krijgt een compensatie. 

Wanneer de nieuwe regels in werking treden, is nog niet duidelijk. De noodzakelijke adviezen moeten nog worden ingewonnen en de sociale partners moeten de tekst nog goedkeuren. In afwachting van deze goedkeuring, verandert er voorlopig niets. 

Heeft u vragen over uw opzegtermijn? Aarzel niet om VDV Advocaten te contacteren voor advies.